Pogosta vprašanja

Ali lahko podaljšam življenjsko dobo kartuše?

Življenjska doba kartuše je odvisna od kakovosti vode, ki jo kartuša Hyper filtrira. Njena osnovna življenjska doba je 1 leto. Seveda je lahko manjša in je odvisna od količine kontaminantov v vodi. Bolj kot je voda kontaminirana z delci, hitreje se kartuša nasiči. V navodilih in video posnetku je že predvideno podaljševanje življenjske dobe kartuše Hyper s takoimenovano regeneracijo. Z njo mehansko in kemijsko očistimo kontaminante, ki so se nabrali na zunanji in notranji strani kartuše Hyper, ter tako podaljšamo njeno življensko dobo. Če se kljub opisanemu postopku pretočnost še vedno ne izboljša, je kartušo Hyper potrebno zamenjati.

Ekipa Hyper group

Kaj se zgodi, če kartuše ne regeneriram? Sem lahko v nevarnosti?

Življenjska doba kartuše je 1 leto. Če kartuše Hyper ne regeneriramo, je lahko doba optimalnega filtriranja zmanjšana, saj se kontaminanti nasičijo v kartuši Hyper in s tem zmanjšajo njeno pretočnost. Kljub zmanjšani pretočnosti bo vaš vodni filter Hyper še vedno deloval optimalno in filtriral vodo brez izpada kakovosti. Lahko ste torej brez skrbi, le kozarec se bo počasneje polnil.

Ekipa Hyper group

Vodni filter Hyper dela počasi, kaj je narobe?

Vaš vodni filter Hyper dela počasneje zaradi nasičene kartuše s kontaminanti iz vode, ki jo filtrira.  To pomeni, da je voda ki jo filtrira polna delcev, ki tja ne sodijo! Potrebna je regeneracija. Če se pretočnost po regeneraciji ne izboljša, je potrebna zamenjava kartuše Hyper. Če se vam to pogosto dogaja, nas kontaktirajte in predlagali vam bomo rešitev, saj to verjetno pomeni, da pridobivate vodo, ki je močno nasičena s trdimi kontaminanti.

Ekipa Hyper group

©2017 Hyper Group d.o.o.